Matlagning för bättre hälsa och ökad välbefinnande

Kursledare Anncatrin Rosenqvist
Min filosofi är ”Cook with love, eat to heal and enjoy”

Vi börjar med en fika och något smakprov samt en genomgång av vad vi ska laga, sedan jobbar vi i köket med våra uppgifter för att avsluta med en ljuvlig gemensam måltid.
Kursen kommer att inspirera er till att själva våga improvisera i era kök med kryddor och oväntade ingredienser som får smaklökarna att dansa.

Vi lär oss att tillaga olika rätter som tex vegansk ost, vegansk ”rökt lax”, pulled jackfruit som smakar som kyckling samt att fermentera. Vi avslutar sedan med en god dessert exempelvis mangocheesecake eller en härligt syrlig efterrätt med passionsfrukt.
Om du gillar kakor och efterrätter så får du även andra recept och tips på goda och hälsosamma sötsaker.

Anncatrins passion för vegansk bakning och matlagning väcktes för några år sedan. Vinterhalvåren tillbringar hon i Indien där hon har tillgång till kryddor, härliga färska frukter och grönsaker. Många kryddor tar hon sedan med till Sverige då de är betydligt mer intensiva och ger helt annan smak åt rätterna.
Både av studier samt egen erfarenhet har Anncatrin förstått att vi mår bättre av att dra ner på raffinerat socker och vetemjöl. Så nu har hon själv tagit fram en mängd av recept på läckra bakverk och maträtter. Det ska vara roligt och enkelt att baka och laga veganskt!

För inspiration följ hennes Instagramkonto @anncatrinrosenqvist

Plats: Runnvikens Pensionat
Tid: 15.00 – 20.00
Datum: ännu ej bestämd, kontaktar oss gärna för frågor
Pris: 1200kr